Somogyvár csodái

A gyönyörű, régi kút Somogyvár jelképe. Ez a táj rejti a csodálatosan tiszta Fonte Libra ásványvizet is.

Napi
folyadékszükséglet

Mitől függ napi folyadékszükségleted? Például attól, hogy kánikula vagy fagyos idő van, egész nap lustálkodsz vagy aktív életet élsz, vékonydongájú vagy erős felépítésű vagy… és rengeteg mástól is.

A kiszáradás (dehydratio – dehidráció)

 

Átlagos körülmények között senkit sem fenyeget a kiszáradás veszélye. A szervezet ugyanis előbb-utóbb jelez, ha folyadékpótlásra van szüksége. Ilyenkor érezzük a szomjúságot.

A szomjúságérzet azonban már a szervezet vészkiáltása! Ezért ne várd meg, amíg szomjas leszel, hanem igyál rendszeresen folyadékot a nap során. A folyadékra is igaz, ami az evésre: a szervezeted számára egészségesebb a kisebb adagokra osztott, gyakoribb fogyasztás a ritkább, nagy mennyiségek helyett.

Vannak olyan esetek, amikor kiszáradás fenyegethet, mert hirtelen nagy mennyiségű folyadék távozik a szervezetből. Ilyenkor különösen szükség van a megfelelő folyadékpótlásra. Néhány példa:

  • hasmenéssel, hányással járó megbetegedések esetén
  • nagy hőségben, megerőltető fizikai aktivitás közben, fokozott izzadással jelentős mennyiségű vizet és ásványi anyagokat veszíthetsz
  • az égéssel járó baleseteknél, amikor a nagy, égett felületen keresztül rengeteg testnedv szivároghat el
  • valamilyen szervi működési rendellenesség esetén

FIGYELEM! EZEKBEN AZ ESETEKBEN AZONNAL AZ ORVOS TANÁCSÁT KELL KÉRNI, HOGY MILYEN HIDRATÁLÁST ELŐSEGÍTŐ FOLYADÉKOT KELL FOGYASZTANOD, SZÜKSÉG SZERINT MELYIK GYÓGYSZERTÁRBAN KAPHATÓ TERMÉKET KELL SZEDNED.

Természetesen egy váratlan balesetre nem lehet felkészülni, de kánikulában, komoly sport végzése közben, szoptatáskor, hasmenés fellépésekor különösen ügyelj arra, hogy az elvesztett folyadékot és az ásványi anyagokat is pótolni kell.

Tudj meg többet az ásványvizek egészségre gyakorolt pozitív hatásáról:

Tudj meg többet a Fonte Libra ásványvizekről: