Somogyvár csodái

A gyönyörű, régi kút Somogyvár jelképe. Ez a táj rejti a csodálatosan tiszta Fonte Libra ásványvizet is.

Napi
folyadékszükséglet

Mitől függ napi folyadékszükségleted? Például attól, hogy kánikula vagy fagyos idő van, egész nap lustálkodsz vagy aktív életet élsz, vékonydongájú vagy erős felépítésű vagy… és rengeteg mástól is.

Ásványvíz gyerekeknek

Miért fontos a 3 év feletti gyerekek számára a napi folyadékbevitel?

A gyerekek szervezete a felnőttekéhez képest nagyobb arányban tartalmaz vizet. A csecsemők testének átlagosan 80%-a víz, az idős embereknél ez a szám körülbelül 50%. A gyerekek kisebb súlyához nagyobb testfelület társul, így a bőrön keresztül arányosan több víz párolog el testükről, mint a felnőtteknek.

Ehhez járul az a tény, hogy a gyerekek imádnak mozogni, és a szaladgálás, játék közben több folyadékot veszít szervezetük, mint a kevésbé aktív felnőtteké.

Ha van gyermeked, oda kell figyelned arra, hogy elegendő folyadékot fogyasszon, legyen az víz, gyümölcs/zöldséglé vagy leves, mert magától csak akkor fog eszébe jutni az ivás, ha már kifejezetten szomjas. Sőt, legtöbbször még akkor sem, mert a gyerekek egyszerűen nem figyelnek arra, hogy szomjasak, ha a játék vagy más tevékenység leköti őket!

Hogyan segíthetsz gyermekednek, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jusson a szervezete?

Íme pár tipp:

  • Választhatsz egy kitűnő minőségű, az OGYFI (Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság) által elismert ásványvizet, mint amilyenek a Fonte Libra ásványvizek is, és rendszeresen megkínálod vele.
  • Segítesz megkedveltetni vele az egészséges zöldség- és gyümölcsleveket.
  • Ha iskolába indul, készíts be neki egy kisebb kiszerelésű (0,75 literes) természetes ásványvizet.
  • Mesélj neki arról, miért fontos számára a víz.
  • Ha van már mobiltelefonja, töltsd le az ingyenes LibraMobilra alkalmazást, amelyet beállíthatsz úgy, hogy rendszeres időközönként figyelmeztesse gyermekedet a folyadékfogyasztásra.

Ásványvizek az egész családnak:

Tudj meg többet az ásványvizekről: