Somogyvár csodái

A gyönyörű, régi kút Somogyvár jelképe. Ez a táj rejti a csodálatosan tiszta Fonte Libra ásványvizet is.

Napi
folyadékszükséglet

Mitől függ napi folyadékszükségleted? Például attól, hogy kánikula vagy fagyos idő van, egész nap lustálkodsz vagy aktív életet élsz, vékonydongájú vagy erős felépítésű vagy… és rengeteg mástól is.

Történet

 

Hitvallásunk: szeretni, megbecsülni és tisztelni kell azt, amit a földünk ad.

A Fonte Viva Kft. 2002-ben alakult Somogyváron, azzal a céllal, hogy egy európai szintű palackozó üzemet hozzon létre a Dunántúlon, ahol egészen addig csak kevesen fedezték fel Somogy megye földbe zárt kincsét.

Az ideális helyszín meglelését több évig tartó hidrogeológiai kutatás előzte meg.

Tudatos kutatásaink eredményeként találtunk Somogyvárra, erre a gyönyörű, történelmében gazdag belső-somogyi településre. Kupavár, Ópusztaszer és Mohács mellett negyedik történelmi emlékhelyünk. A kupavári tetőn állt Koppány vezér udvarháza, a monostor alapítása pedig Szent László nevéhez fűződik.

Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy egykor a tihanyi apátság és a somogyvári monostor szerzetesei hajóval látogathatták egymást.

A régi vízmeder területén fúrt mélyfúrású kút az elképzeléseknek mindenben megfelelő minőségű ásványvíz kitermelését teszi számunkra lehetővé.

A Fonte Libra ásványvíz egy abszolút EU-konform, automata technológián keresztül közvetlenül a föld mélyéből, védett vízadó rétegből, emberi kéz érintése nélkül kerül palackozásra.

Már a kút kialakítása is az európai uniós normáknak megfelelően történt. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos kútkiképzéssel ellentétben a kút belső kiképzése a teljes mélységig rozsdamentes acél.

A Libra-kútból nyert ásványvíz egy igazán könnyű, ezért minden fogyasztó számára megfelelő, ízében semleges, kitűnő szomjoltó tulajdonsággal rendelkező természetes ásványvíz. A víznyerőhely földrajzi fekvése rendkívül kedvező, ennek köszönhető a Libra-kút és az ásványvíz teljes tisztasága és háborítatlansága.

A víz minőségét, kémiáját, mikrobiológiáját európai színvonalú laboratóriumunkban a fent említetteken kívül is folyamatosan ellenőrizzük.

Tudj meg többet a Fonte Libra ásványvizek forgalmazójáról, a Fonte Viva Kft.-ről:

Tudj meg többet az ásványvizekről: