Somogyvár csodái

A gyönyörű, régi kút Somogyvár jelképe. Ez a táj rejti a csodálatosan tiszta Fonte Libra ásványvizet is.

Napi
folyadékszükséglet

Mitől függ napi folyadékszükségleted? Például attól, hogy kánikula vagy fagyos idő van, egész nap lustálkodsz vagy aktív életet élsz, vékonydongájú vagy erős felépítésű vagy… és rengeteg mástól is.

Globális ivóvízhiány

 

Földünket nem véletlenül nevezik kék bolygónak. A felszín majdnem kétharmadát ugyanis víz borítja, átlagosan 1 kilométeres mélységben. Ehhez jön még a légkörben és a föld alatt található vízmennyiség is! Ez a rengeteg víz azonban nagyrészt nem hasznosítható a szervezetünk számára, mert a sós víz nem alkalmas vízivásra. Az egész vízkészlet alig 3%-a édesvíz, és ez a víz szinte felbecsülhetetlen értékkel bír az ember számára.

Sok borúlátó felmérés készült az utóbbi évtizedekben, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy egyre több országban jelent problémát a közeljövőben az édesvíz hiánya. A víz gazdaságosabb és környezetbarátabb felhasználása mezőgazdasági, ipari és egyéni szinten is jelentőséggel bír.

Ezért Téged is kérünk, takarékoskodj a vízzel, ahol lehet! Ha választhatsz két vízhasználó háztartási eszköz közül, válaszd a takarékosabb modellt. Ellenőrizd a csapokat, nem csöpögnek-e, és feleslegesen ne folyasd a vizet. Kérj segítséget szakértőktől, ha bizonytalan vagy abban, mi a legjobb megoldás háztartásod víztakarékosabb üzemeltetésére!

Tudj meg többet a természeti környezetről:

Tudj meg többet a Fonte Libra ásványvizekről: