Somogyvár csodái

A gyönyörű, régi kút Somogyvár jelképe. Ez a táj rejti a csodálatosan tiszta Fonte Libra ásványvizet is.

Napi
folyadékszükséglet

Mitől függ napi folyadékszükségleted? Például attól, hogy kánikula vagy fagyos idő van, egész nap lustálkodsz vagy aktív életet élsz, vékonydongájú vagy erős felépítésű vagy… és rengeteg mástól is.

Ivóvíz

 

Az óceánok, tengerek vize nagy sótartalmuk miatt a mindennapok felhasználására nem alkalmas. Azaz se ivásra, se öntözésre, de még tisztálkodására, mosásra sem. Viszont a teljes vízkészletünknek csak igen elenyésző hányada, körülbelül 1%-a édesvíz.

Ivóvizünk közel 90%-át felszín alatti vízkészleteinkből merítjük. Ezek a talajvíz, karsztvíz, rétegvíz és a parti szűrésű vizek. Az egészséges táplálkozásban ajánlott vízfogyasztást számos követelményen átesett ivóvízzel, természetes ásványvízzel elégíthetjük ki.

Az ivásra alkalmas vizeknek szabványelőírás szerinti minősítésen kell átesniük, amelynek szerves része a kémiai, mikrobiológiai megfelelés. A fogyasztásra ajánlott ivóvizeknek teljesen átlátszónak, lebegő anyagoktól és kellemetlen szagtól, továbbá kellemetlen íztől mentesnek kell lenniük.

A Fonte Libra ásványvíz a szakhatóságtól (OGYFI) elismerést kapott, így biztonságosan ajánlott - az egészséges táplálkozási ajánlásokat figyelembe véve - a napi fogyasztásrafolyadékszükséglet kielégítésére.

Tudj meg többet a természeti környezetről:

Tudj meg többet a Fonte Libra ásványvizekről: